1. Ana Sayfa
  2. Mobil
  3. Navigasyon geçmişinizi gizli tutmak için Google Haritalar’da nereye gittiğinizi gizleyin

Navigasyon geçmişinizi gizli tutmak için Google Haritalar’da nereye gittiğinizi gizleyin

google-haritalar-suruculeri-sevindirecek-ozelligin-testine-basladi_782x445_782x445
Google’ın nereye gittiğinizi izlemesini istemiyorsanız, yeni gizli modu açın.

Google , Haritalar uygulamasını kullanırken MIA’ya gitmenizi sağlayan bir Gizli Mod özelliği başlattı . Başka bir deyişle, başkalarının nereye gittiğinizi görmesine izin vermeden Haritalar’ı kullanabilirsiniz ; bu, doğum günü alışverişi yapmak ya da bir sürpriz buluşmasını planlamakta faydalı olabilir. Gizli moddayken, cihazınızı, konumunuzu veya Google hesabınızı sevdiklerinizle paylaşmanız durumunda, arama yaptığınız herhangi bir yeri kaydetmez.
 
Dijital gizlilik, insanların hareketlerinin telefonlarında izlenmesi ve kaydedilmesiyle ilgili endişenin artması nedeniyle öncelikli hale geldi . Artık şirketler her zamankinden daha fazla, müşterilerin gizliliğinin kontrolünü geri almalarını sağlayacak araçlar kullanarak kullanıcı talebine cevap veriyor . 

Google Haritalar için Gizli Mod bu ay Android telefonlara yayılıyor, bu nedenle henüz tam olarak göremeyebilirsiniz. Google, kesin bir gün vermese de, iPhone’lara “yakında” geleceğini söyledi . Google Haritalar’da ve yeni özellik hakkında bildiğimiz her şeyi nasıl tanıtacağınızı burada bulabilirsiniz.

Gizli Modu aç ve kapat

1. Android telefonunuzda, Google Haritalar uygulamasını açın.

2. Sağ üst köşede, profil simgenize dokunun.

3. Gizli Modu Aç’ı seçin .

4. Ayarı kapatmaya hazır olduğunuzda, yukarıdakiyle aynı talimatları izleyin ve Gizli Modu Kapat’ı seçin .

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İnternet, Koronavirüs Pandemisinin Sonraki Kurbanı Olabilir

Gizli Moddayken ne olur?

Gizli Modu kullanırken, Google Haritalar etkinliğinizi Google Hesabınıza kaydetmez ve kişiselleştirilmiş bir öneriler listesi görmezsiniz. Örneğin, bir kahve dükkanı veya restoran ararsanız, gizli durumdayken bu bilgileri kaydetmez. Ayrıca, işe gidip gelmeyle ilgili bilgileri göremezsiniz (eve ya da işe gitmeniz ne kadar sürecek gibi).

Ayrıca, gizli olduğunuzda, Haritalar konum geçmişinizi veya paylaşılan konumunuzu güncellemez. Böylece konumunuzu bir akraba veya arkadaşlarınızla paylaşıyorsanız, ayarın ne zaman açık olduğunu nerede olduğunuzu göremezler.

Gizli Mod ne yapmaz

Google , Gizli Modu açmanın “etkinliğinizin internet sağlayıcıları, diğer uygulamalar, sesli arama ve diğer Google hizmetleri tarafından nasıl kullanıldığını veya kaydedildiğini etkilemediğini” belirtir. Temel olarak, Gizli Mod konum bilgilerinizi yalnızca paylaşılan kullanıcılardan gizli tutar. Google Haritalar’ın tarama geçmişini diğer web sitelerinden gizli tutması gerekmez.

Gizli mod açıkken kullanılamaz

  • hafifletmek
  • Sizin İçin (kişiselleştirilmiş öneriler)
  • Cihazınızın tamamı için Konum Geçmişi
  • Konum Paylaşma
  • Bildirimler ve mesajlar
  • Arama geçmişi
  • Arama tamamlama önerileri
  • Google Haritalar Katkıları
  • Navigasyondaki Google Asistan mikrofonu
  • Çevrimdışı Haritalar
  • Yerleriniz
  • Medya entegrasyonu ( Spotify ve Apple Music gibi müzik çalma )

Yorum Yap